Բաղադրիչներ

1. Սմբուկ – 2 կգ
2. Սխտոր – 1 գլուխ
3. Սամիթ – 250 գ
4. Արևածաղկի ձեթ – 1.5 բաժակ
5. Քացախ (9%) -10 ճ/գ
6. Աղ – 1.5-2 ճ/գ
7. Ջուր – 2.5 լ

Պատրաստման եղանակը

1. Սմբուկները կտրատել:

2. Ջուր եռացնել, ավելացնել քացախ և աղ:

3. Եռացող ջրի մեջ լցնել սմբուկները և եփել 5 րոպե:

4. Այնուհետև սմբուկները քամել և սառեցնել:

5. Սմբուկներին ավելացնել սխտոր, սամիթ և բուսայուղ:

6. Պատրաստի աղցանը 24 ժամ դնել սառնարանը, ինչից հետո կարելի է մատուցել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել