Ուշ երեկոյան ընթրելն այնքան էլ լավ գաղափար չէ, բայց եթե ուտելու մեծ ցանկություն ունեք, կարելի է, իհարկե, ձեռքի հետ ուտել, եւ դրա համար հարմար կլինեն որոշակի մթերքներ, հայտնում է «Ռոսիյսկայա գազետան»:

Ուշ երեկոյան ձեռքի հետ ուտելու համար առաջին տարբերակը եփած ձուն է՝ ավոկադոյի մի քանի ոչ մեծ կտորներով (օրինակ՝ կարելի է դրանք մանրացնել մածուկի աստիճանի եւ քսել ձվի վրա):

Հումուսը, որը հարուստ է տրիպտոֆանով եւ ֆոլաթթվով, նույնպես կարող է հարմար լինել ուշ ընթրիքի համար: Խորհուրդ է տրվում այն համակցել թարմ պղպեղի եւ վարունգի հետ:

Կարելի է ուտել նաեւ յուղոտ կարմիր ձուկ՝ տերեւավոր բանջարեղենով. դրանք դրական են ազդում քնի վրա, նաեւ առողջության համար օգտակար են օմեգա-3 ճարպաթթուների, վիտամիների եւ հանքանյութերի պարունակության շնորհիվ:

Սերոտոնինով հարուստ կիվին նույնպես կարող է ուշ երկոյան լավ ուտեստ լինել:

Նշենք, որ խորհուրդ է տրվում քնելուց առաջ գործածել սպիտակուցի մեծ եւ վնասակար ճարպի քիչ պարունակությամբ մթերքներ: Սա թույլ է տալիս գիշերվա ընթացքում կայունացնել արյան մեջ շաքարի պարունակությունը:

Ցանկալի է, որ երեկոյան ուտեստները 200 կալորիայից ավելի չպարունակեն:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել