Սրտի համար ամենաշատը վտանգավոր են թխվածքները եւ կիսաֆաբրիկատները: Այս մասին հայտնել է իսպանացի սրտաբան Պաբլո Կանեպան La Vanguardia-ին:

Նրա խոսքերով այս մթերքները նպաստում են քաշի ավելացմանը, ինչպես նաեւ կարող են բարձրացնել խոլեստերինի մակարդակը եւ երկրորդ տիպի շաքարային դիաբետի առաջացմանը:

Փորձագետը նշել է, որ պետք է նաեւ հրաժարվել ալկոհոլային եւ էնեգետիկ ըմպելիքներից, ինչպես նաեւ մեծ քանակությամբ աղից:

Օրգանիզմի համար վնասակար է նաեւ կարմիր միսը, որը հարուստ է ճարպերով: Նախապատվությունը պետք է տալ թռչնամսին:

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս շատ օգտագործել ընկուզեղեն, ձիթապտղի յուղ, ձկան որոշ տեսակներ եւ ավոկադոյի սերմեր:

Ինֆարկտներին հակված մարդկանց խորհուրդ է տրվում միջերկրածովյան դիետա պահել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել