Ամերիկացի գիտնականները The New England Journal of Medicine ամսագրում հրապարակել են մարդու առողջության վրա ընդհատվող ծոմի ազդեցությանը նվիրված ուսումնասիրություն:

Ընդհատվող ծոմ պահելու էությունը ուտելու ժամանակը մասամբ սահմանափակելն է: Սա կարող է լինել ամենօրյա սնունդ, բայց միայն սահմանափակ ժամանակահատվածի համար, օրինակ ՝ 8-ից 14 ժամ, կամ շաբաթական երկու բեռնաթափման օր:

Գիտնականների կարծիքով՝ ծոմապահությունը բարելավում է ճանաչողական ֆունկցիան և պաշտպանում նյարդային հիվանդություններից, մեծացնում է ինսուլինի հանդեպ զգայունությունը, կանխում է 2 տեսակի շաքարախտի զարգացումը, իջեցնում է արյան ճնշումը և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը, բարելավում է իմունային համակարգը և ընդհանրապես երկարացնում է կյանքը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել