Միկրոալիքային վառարանները մեր օրերում շատ տարածված են. դրանցում կարելի է սնունդը արագ տաքացնել, ինչպես նաև պատրաստել: Շատ մասնագետներ, սակայն, խորհուրդ են տալիս հրաժարվել այդ վառարաններից, քանի որ համարում են, որ դրանք առողջության համար շատ վտանգավոր են:
Ինչպես է միկրոալիքային վառարաններում սնունդը պատրաստվում կամ տաքացվում
Ընդմիջվող հոսանքները ստիպում են ատոմներին փոխել բևեռականությունը: Սննդի մեջ ջրի մոլեկուլները արագ շարժվում են և ստեղծում շփում, ինչի շնորհիվ էլ սնունդը տաքանում է:
Որքանով են վտանգավոր միկրոալիքային վառարանները
Միկրոալիքային վառարանում կա 2,45 միլիարդ հերց: 10 հերց հաճախականությունը արդեն վտանգավոր է առողջութան համար: Այդ պատճառով էլ շատ կարևոր է զգույշ լինել և չկանգնել վառարանի կողքին:
Ինչպես է միկրոալիքային վառարանը վնաս հասցնում մեր մարմնին
Թուլացնում է դիմադրողականությունը վիրուսային ինֆեկցիաների նատմամբ:
Առաջացնում է բնածին արատներ:
Կատարակտ
Քաղցկեղ
Ինչ է անում միկրոալիքային վառարանը մեր սննդի հետ
Այդ վառարաններում պատրաստված կամ տաքացված սնունդը կարող է վերացնել բաղադրիչների սննդարարությունը: Միկրոալիքային ճառագայթները ոչնչացնում են սննդի մեջ առկա մոլեկուլները, որոնք էլ իրենց հերթին վտանգավոր ռադիոակտիվ միացություններ են ստեղծում: Միկրոալիքային վառարանում պատրաստված սնունդ հաճախ օգտագործողների շրջանում անցկացված հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ այդ մարդիկ ունեն.
Լեյկոցիտենրի նվազում
Լեյկոցիտների ավելացում
Խոլեստերինի մակարդակի արագ բարձրացում
Հեմոգլոբինի նվազում:
Դուք պետք է իմանաք, որ եթե նույնիսկ ձեր միկրոալիքային վառարանը պինդ փակված է, այնուամենայնիվ դուք ենթարկվում եք վտանգավոր էլեկտրամագնիսային դաշտերի ազդեցությանը, որոնք կարող են ներթափանցել մարդու օրգանիզմ և առողջության հետ կապված խնդիրներ առաջացնել: