Ավստրալացի գիտնականներն անվանել են մթերքները, որոնք նվազեցնում են քաղցկեղից և սրտանոթային հիվանդություններից մահվան վտանգը, հաղորդում է Nature-ն:

Ինչպես նշվում է, գիտնականներն իրենց եզրակացություններն արել են 23 տարվա ընթացքում դանիացիների օրական սննդաբաժնի դիտարկումների հիման վրա:

Հետազոտողների խոսքերով, այս հիվանդությունների առաջացման վտանգը կարող է նվազեցնել ֆլավոնոիդներով հարուստ սննդամթերքի օգտագործումը:

Հետազոտողները պարզաբանել են, որ այդ պիգմենտները պարունակվում են այնպիսի մթերքներում, ինչպիսիք են խնձորը, նարինջը, թեյը, հապալասը, բրոկոլին:

Ավելին, գիտնականները հավելել են, որ ֆլավոնոիդների օգտագործումը առավելագույն պաշտպանիչ ազդեցություն է ունեցել քրոնիկ հիվանդությունների բարձր ռիսկ ունեցող անձանց վրա, որոնք կապված են ծխելու և ալկոհոլ խմելու հետ:
Հետազոտությանը մասնակցել են 52-60 տարեկան 56 հազար մարդ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել