Եթե դուք հաճախ դեն եք նետում շատ հասած բանանները, իմացեք, որ երբ կեղևի վրա շագանակագույն բծեր են հայտնվում, իսկական ուտելու ժամանակն է։ Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ շատ հասած բանանները ավելի օգտակար են։ Այս բծերը մի նյութից են բաղկացած, որը արգելափակում է քաղցկեղածին բջիջների աճն ու տարածումը։ Բացի այդ՝ նրանք հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք ամրապնդում են իմունային համակարգը։

Մեկ ամսվա ընթացքում օրական երկու բանանի օգտագործումը նպաստում է.Related image

1. Այրոցների նվազմանը

Եթե բարձր թթվայնություն ունեք, հաճախ բանան կերեք։ Այն շատ արագ վերացնում է այրոցները։ Նաև կարգավորում է աղիների աշխատանքը։

2. Էներգիայի ավելացմանն դիմացկունությանը

Բանան կերեք մարզումներից առաջ և կզգաք տարբերությունը։ Միներալների, վիտամինների և կալիումի շնորհիվ բանանը բարձրացնում է դիմացկունությունը և կանխում է ջղաձգումները։

3. Երակային ճնշման կարգավորում

Բանանը նվազեցնում է նատրիումը և այդպիսով վերահսկում արյան ճնշումը։ Այն նաև նպաստում է սրտի աշխատանքին՝ կալիումի շնորհիվ։Related image

4. Ստամոքսում խոցերի լավացմանը

Բանանն իր հարթ տեքստուրայով ծածկում է ստամոքսի լորձաթաղանթը՝ պաշտպանելով խոցային ցավերից։

5. Մարմնի ջերմաստիճանի կարգավորմանը

Փորձեք բանան տալ հիվանդին տենդի ժամանակ։ Այն կարգավորում է մարմնի ջերմաստիճանը։Image result for banana eating

6. Դեպրեսիայից ազատմանը

Տրիպտոֆանը, որով հարուստ է բանանը, վերածվում է սերոտոնինի, ինչը հանգստացնում է նյարդերը և լավացնում է տրամադրությունը։

7. Սակավարյունության վերացմանը

Բանանը սակավարյունության դեմ ամենահզոր մթերքներից է, քանի որ շատ երկաթ է պարունակում, որը խթանում է էրիթրոցիտների և հեմոգլոբինի բարձրացմանը։ Այն նաև հարուստ է վիտամին B-ով, որը հանգստացնում է նյարդային համակարգը և հանում է սթրեսը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել