Քանի դեռ ելակի սեզոնն է, այս անմահական հատապտուղով տարբեր քաղցրավենիքներ պատրաստելու իսկական ժամանակն է։ Այսօր առաջարկում ենք կեֆիրով շոկոլադա–ելակային տորթ պատրաստել ստորև բերված տեսանյութի խորհուրդներով։ Ի դեպ, այս տորթը կարելի է պատրաստել ցանկացած այլ հատապտուղներով կամ մրգերով՝ կախված սեզոնից։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կեֆիր – 230 մլ
- Ձու– 3 հատ
- Սոդա – 1 թ/գ
- Շաքար – 130 գ
- Վանիլին
- Բուսայուղ – 5 ճ/գ
- Կակաո – 5 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ – 10 գ
- Ալյուր – 200 գ
- Թթվասեր – 1 լիտր
- Թթվասերի թանձրացուցիչ – քանակությունը նայեք տուփի վրա
- Ելակ – 200 գ
Պատրաստման եղանակը.
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել