Այս խմորը հարմար է շատ բաղադրատոմսերի համար, քանի որ ստացվում է շատ փափուկ և նուրբ:

Բաղադրիչներ

✓ 100 գր կարագ

✓ 150 գր ալյուր

✓ 50 գր շաքարավազ

✓ Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում փափկեցնում ենք կարագը պատառաքաղով, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը և լավ խառնում:
  2. Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրը և հունցում խմորը:
  3. Պատրաստի խմորն անհրաժեշտ է կես ժամ դնել սառը տեղ։
  4. Փխրուն բլիթներն ուղղակի հալվում են բերանում:

Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել