Բաղադրիչներ
- գազար - 400 գ
- բրինձ - 100 գ
- ջուր - 350 մլ
- սոխ - 1 գլուխ
- ձու - 1 հատ
- սխտոր - 3 պճեղ
- սոյայի սոուս - 2 ճ/գ
- բուսայուղ - 5 ճ/գ
- պաքսիմատ - 30 գ
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Բրինձը եփում ենք աղաջրի մեջ։
Գազարն անցկացնում ենք քերիչով, իսկ սոխն ու սխտորը՝ մանր կտրատում։
Սոխն ու սխտորը տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ, ավելացնում ենք գազարն ու սոյայի սոուսը։ Տապակում ենք մոտ 5 րոպե, ապա հանում ենք կրակի վրայից ու թողնում, որ սառչի, այնուհետև ավելացնում ենք եփած ձուն, բրինձն ու աղացած սև պղպեղը։
Ձևավորում ենք կոտլետները։ Ստացվում է մոտ 12 կոտլետ, որոնք թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ։
Կոտլետները երկու կողմից տապակում ենք, ապա դնում ենք թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը դուրս գա, որից հետո մատուցում ենք տաք վիճակում։
Գազարն անցկացնում ենք քերիչով, իսկ սոխն ու սխտորը՝ մանր կտրատում։
Սոխն ու սխտորը տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ, ավելացնում ենք գազարն ու սոյայի սոուսը։ Տապակում ենք մոտ 5 րոպե, ապա հանում ենք կրակի վրայից ու թողնում, որ սառչի, այնուհետև ավելացնում ենք եփած ձուն, բրինձն ու աղացած սև պղպեղը։
Ձևավորում ենք կոտլետները։ Ստացվում է մոտ 12 կոտլետ, որոնք թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ։
Կոտլետները երկու կողմից տապակում ենք, ապա դնում ենք թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը դուրս գա, որից հետո մատուցում ենք տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել