Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 250 գ
- ձու - 4 հատ
- կարագ - 80 գ
- ջուր - 250 մլ
- բուսայուղ - 300 մլ
- Օշարակի համար՝
- ջուր - 200 մլ
- շաքարավազ - 200 գ
- հյութ կիտրոնի - 20 մլ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը: Ջուրն ու կարագը եռացնում ենք, ավելացնում ալյուրն ու մի քանի րոպե եփում:
Խմորը սառեցնում ենք և ավելացնում ձվերը, ինչից հետո լավ խառնում ենք:
Բուսայուղը տապակի մեջ շիկացնում ենք և հրուշակեղենային պարկի ատամնավոր գլխադրով 2-3 սմ երկարությամբ թուլումբաներ ձևավորում: Բոլոր կողմերից տապակում ենք, որպեսզի ոսկեգույն դառնան:
Պատրաստում ենք օշարակը: Ջուրը, շաքարավազը և կիտրոնահյութը 15 րոպե եռացնում ենք:
Պատրաստի թուլումբաները 10-15 րոպեով դնում ենք օշարակի մեջ:
Խմորը սառեցնում ենք և ավելացնում ձվերը, ինչից հետո լավ խառնում ենք:
Բուսայուղը տապակի մեջ շիկացնում ենք և հրուշակեղենային պարկի ատամնավոր գլխադրով 2-3 սմ երկարությամբ թուլումբաներ ձևավորում: Բոլոր կողմերից տապակում ենք, որպեսզի ոսկեգույն դառնան:
Պատրաստում ենք օշարակը: Ջուրը, շաքարավազը և կիտրոնահյութը 15 րոպե եռացնում ենք:
Պատրաստի թուլումբաները 10-15 րոպեով դնում ենք օշարակի մեջ:
Ի դեպ, եթե շատ եք թուլումբա պատրաստել, ապա կարող եք սառնարանում պահել, բայց առանց սննդային թաղանթով կամ փաթեթով ծածկելու, որպեսզի շնչեն։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել