1. Ավոկադոն հանդիսանում է գլուտատիոնի հիանալի աղբյուր, ինչը շատ կարևոր է ծերացման, քաղցկեղի և սրտի հիվանդությունների կանխարգելման համար:
2. Ավոկադոն պահպանում է աչքերի առողջությունը: Այն ավելի շատ կարոտինոիդներ, հատկապես լյուտեին է պարունակում, քան ցանկացած այլ միրգ:
3. Ավոկադոն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Նրա բաղադրությունում առկա նյութերը նպաստում են արյան մեջ առկա վատ խոլեստերինի միջև 17 տոկոս իջեցմանը: Լավ արդյունքի հասնելու համար պետք է ավոկադոն ուտել ճաշից հետո մեկ շաբաթ շարունակ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ https://life.panorama.am/hy/news/2019/01/19/avokado/814060
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել