Life.panorama.am-ը գրում է․
Սիդնեյի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ 4 օրվա ընթացքում ճարպային և քաղցր նախաճաշեր (կրուասան, բլիթ, թխվածքաբլիթ, շոկոլադ կամ քաղցր մյուսլիներ) ուտելը ուղեղի վրա զգալի բացասական ազդեցություն է ունենում:
Գիտնականների կարծիքով, այդ փոփոխությունները կարող են հանգեցնել սովորելու ունակության և հիշողության կորստի: Առայժմ անհայտ է ուղեղի այսպիսի արձագանքի ճշգրիտ պատճառը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ https://life.panorama.am/hy/news/2019/01/19/breakfasyt/814092
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել