Life.panorama.am-ը գրում է․

Սիդնեյի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ 4 օրվա ընթացքում ճարպային և քաղցր նախաճաշեր (կրուասան, բլիթ, թխվածքաբլիթ, շոկոլադ կամ քաղցր մյուսլիներ) ուտելը ուղեղի վրա զգալի բացասական ազդեցություն է ունենում:

Գիտնականների կարծիքով, այդ փոփոխությունները կարող են հանգեցնել սովորելու ունակության և հիշողության կորստի: Առայժմ անհայտ է ուղեղի այսպիսի արձագանքի ճշգրիտ պատճառը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել