Life.panorama.am-ը գրում է․
Գիտնականների խումբը, Իսպանիայի Գրանադա քաղաքի համալսարանի ղեկավարությամբ, պարզել է, որ սննդակարգում արևածաղկի բուսական յուղի ու ձկան յուղի երկարաժակկետ օգտագործումը կարող է հանգեցնել լյարդի բորբոքային պրոցեսի:
Հետազոտողները հանգել են եզրակացության, որ արևածաղկի բուսական յուղն ու ձկան յուղը կարող են առաջացնել ոչ ալկոհոլային ստեատոհեպատիտ՝ ճարպային դեգեներացիայի ֆոնի վրա լյարդի բորբոքում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ https://life.panorama.am/hy/news/2019/01/19/oil/814078
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել