Life.panorama.am-ը գրում է․

Գիտնականների խումբը, Իսպանիայի Գրանադա քաղաքի համալսարանի ղեկավարությամբ, պարզել է,  որ սննդակարգում արևածաղկի բուսական յուղի ու ձկան յուղի երկարաժակկետ օգտագործումը կարող է հանգեցնել լյարդի բորբոքային պրոցեսի:

Հետազոտողները հանգել են եզրակացության, որ արևածաղկի բուսական յուղն ու ձկան յուղը կարող են առաջացնել ոչ ալկոհոլային ստեատոհեպատիտ՝ ճարպային դեգեներացիայի ֆոնի վրա լյարդի բորբոքում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել