Քյոլնի համալսարանական կլինիկայի գիտնականների հետազոտության արդյունքների համաձայն, հիպերտոնիկ հիվանդների համար, կակաոյի օգտագործումը նույն բարելավող ազդեցությունն ունի, ինչպիսին թողնում են ճնշումն իջեցնող դեղամիջոցները:
«Կակաոն օգնում է հիպերտոնիկներին իջեցնել արյան բարձր ճնշումը, բարելավում է ամոթների վիճակը, օգնում սրտանոթային հիվանդությունների բուժման ժամանակ, թուլացնում է նրանց բնորոշ լարվածությունը»,- նշել են փորձագետները:
Գիտնականները կակաոյի այս ազդեցությունը վերագրում են դրանում պրոցիանիդի՝ պոլիֆենոլային միացության առկայությանը: Միևնույն ժամանակ, փորձագետները նշում են, որ կակաո պարունակող սննդատեսակները հաճախ աչքի են ընկնում բարձր կալորիականությամբ, մինչդեռ հիպերտոնիկներին այն օգտակար է առանց շաքարի և լրացուցիչ ճարպերի:
«Հիպերտոնիկ հիվանդների կողմից կակաոյի օգտագործումը նպաստում է ինսուլտների և սրտային նոպաների առաջացման ռիսկի 10-20%-ով նվազեցմանը»,- հայտարարել են նրանք: