Եկեք այսօր զրուցենք մի բանջարեղենի մասին, որը օգնում է պայքարել շաքարախտի, խոլեստերինի բարձր մակարդակի և գաստրիտի դեմ։ Սա նաև կալցիումի, մագնիումի, կալիումի, մանգանի, ցինկի և պղնձի հարուստ աղբյուր է, այն նաև մեծ քանակությամբ A,C և K վիտամիններ է պարունակում։

Բամիան խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել, քանի որ այն լավացնում է իմունային համակարգը C վիտամինի շնորհիվ։ Այն նաև հզոր հակաօքսիդանտ է։

Բամիան լավացնում է տեսողությունը A վիտամինի շնորհիվ։

Վերացնում է մշտական հոգնածության զգացողությունը։

Կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակը և կանխում է անոթներում ճարպերի կուտակումը։

Կարգավորում է շաքարի մակարդակը և վերացնում է շաքարախտի ախտանշանները։

Բամիան կարգավորում է ախորժակը և օգնում է նիհարել՝ մեծ քանակությամբ լուծվող բջջանյութի պարունակության շնորհիվ։

Ամրացնում է ոսկորներն ու լավացնում է արյան բաղադրությունը։

Բամիան խանխարգելում է նաև գաստրիտն ու խոցերը։ Այն ազդում է գաստրիտ և խոցեր առաջացնող Helicobacter pylori (H. pylori) մանրէի վրա և կանխում դրա տարածումը ստամոքսում։

Բամիայով տարբեր համեղ ճաշատեսակներ է կարելի պատրաստել, այն հնարավոր է նույնիսկ հում օգտագործել։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել