Դեղձի չիր պատրաստելու համար լավ է վերցնել որոշակի թթվայնություն ունեցող դեղձի տեսակներ։ Հաջող չիր դառնում են պճղովիները։ Դեղձը պետք է անպայման առանց կորիզների (ծխեցմամբ կամ առանց ծխեցման) չորացնել։ Չորացման ենթակա պտուղները պտղակարով, դանակի ծայրով բաժանել երկու մասի եւ դանակի ծայրով հեռացնել կորիզը։ 

Պատրաստման եղանակը մանրամասն դիտեք տեսանյութում․

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել