Բաղադրիչներ


տավարի փափկամիս – 1 կգ,
սոխ – 200 գ,
լոլիկ – 300 գ,
սխտոր – 2-3 պճեղ,
համեմ, ռեհան – 50-ական գ,
ուրց - 3-4 ճյուղ,
համեմի աղացած  սերմ – 1 թ/գ,
կարմիր կծու պղպեղ – 1 հատ,
դափնու տերև – 1-2 հատ,
աղ

Պատրաստման եղանակը

Տավարի միսը կտրատել:

Սոխը մանր կտրատել:

Միսն ու սոխը խառնել, լցնել թավայի մեջ, ավելացնել  1-2 ճաշի գդալ ջուր, աղ, մարմանդ կրակով եփել, կափարիչը կիսաբաց թողնել:

Եթե պետք է, նորից ջուր ավելացնել:

Լոլիկները գցել եռացած ջրի մեջ, կեղևը հանել:

Մանր կտրատել, լցնել մսի վրա, եփել ևս 5-6 րոպե:

Կանաչին մանր կտրատել:

Սխտորի ամեն պճեղ երեք-չորս մաս անել: Պղպեղի սերմերը հեռացնել, օղակ-օղակ կտրատել:

Կանաչին, սխտորը, դափնու տերևը, պղպեղը, համեմի սերմը լցնել մսի վրա, միասին եփել ևս 5-6 րոպե:

Կրակից վերցնել, կափարիչը փակել, թողնել կես ժամ: Մատուցելուց առաջ տաքացնել, կանաչիով զարդարել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել