Բաղադրամասեր

Ընկույզի մուրաբա

  • 100 հատ ընկույզին՝

  • 2 կգ շաքար,

  • 10 գ մեխակ,

  • 10 գ դարչին,

  • 5 հատիկ հիլ,

  • 1.5 լ ջուր

Պատրաստման եղանակը

  • Կանաչ խակ ընկույզը կլպել, վրան սառը ջուր լցնել և այդպես թողնել 6 օր, ամեն օր 3-4 անգամ ջուրը փոխել, մինչև որ ընկույզները մուգ գույն ստանան։ Դրանից հետո ջուրը թափել, իսկ ընկույզները գցել կրաջրի մեջ և պարբերարար խառնելով այդպես թողնել երեք օր։ Կրաջուրր պատրաստում են 0,5 կգ չմարած կրից, որի վրա լցնում են 5 լ սաոը ջուր, խառնում և հետո քամում են թանզիֆով (մառլյա)։

Ընկույզի մուրաբա

  • Նախապատրաստած ընկույզը սառը ջրով լավ լվանալ, յուրաքանչյուր ընկույզը 12-15 տեղից պատառաքաղով ծակել, նորից սառը ջրով լվանալ, որից հետո գցել եռացող ջրի մեջъ ավելացնելով շիբ (5 լ ջրին՝ 75 գ շիբ):

  • Ընկույզը 10 րոպե եփել, այնուհետև քամիչով քամել, փոխադրել սառը ջրով ամանի մեջ և երեք ժամ թողնել։

  • Պատրաստել շաքարի օշարակ։ Տաք օշարակի մեջ գցել ընկույզը, ավելացնել մեխակ, դարչին, հիլ (մառլյայի տոպրակով), եփել, կրակի վրայից վերցնել և մեկ օր այդպես թողնել։ Այդ գործողությունը կրկնել երեք անգամ, որից հետո մուրաբան եփել մինչև պատրաստ լինելը, տոպրակը հեռացնել։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել