Բաղադրամասեր
-
ջուր,
-
կիտրոնի աղ,
-
ծիրան,
-
շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
- Սուր դանակով ծիրանները կիսում ենք և հանում կորիզները:
- Որպեսզի ծիրանի կտորները չսևանան, դրանք անմիջապես ընկղմում ենք ջրի մեջ: 1 լ ջրին ավելացնում ենք 1 թ/գ լիմոնաթթու կամ կիտրոնի աղ:
- Ծիրանի ջեմ կարելի է պատրաստել 2 եղանակով:

Այդ նպատակով լվացած և կես մասերի բաժանած ծիրանի ամբողջ քանակության կեսը և շաքարի վերցրած բաժնի 1/4 մասը եփում են 10-15 րոպե՝ ավելացնելով մի քիչ ջուր, մինչև պտուղները փափկեն, այնուհետև լցնում մնացած շաքարն ու ծիրանը և նորից մի քիչ եփում, մինչև որ պարունակությունը սկսում է դոնդողվել:
Բուրմունքը լավացնելու համար ջեմի մեջ գցում են մաքրած մի քանի կորիզ: Համոզվեք, որ կորիզները դառը չեն։
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Cirani-jem--Patrastman-exanaky--gaxtniknern-u-nrbutyunnery-7274
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



