Այս կարկանդակը պատրաստվում է շատ համեղ և բարձր, իսկ հավի մսից պատրաստած լցոնը էլ ավելի համեղ կսարքի այն: 

Ուտեստի աննկարագրելի համեղ համը արդյունք է դրա թեթևությունից և արագ պատրաստելուց: Այն շատ հեշտ և արագ է պատրաստվում: Պատրաստման համար նույնիսկ թթխմոր պետք չէ: 

Բաղադրատոմս

Ալյուր-180գր

Կեֆիր-250մլ

Հավկիթ-1հ

Աղ-ըստ ցանկության

Սոդա-1 պտղունց

Սև պղպեղ-ըստ ճաշակի

Հավի կրծքամիս-350գր

Սոխ-2հատ

Կանաչի-20գր

Ձեթ-40մլ

Կարագ-10գր

Related image

Պատրաստման եղանակ

Ավելացնում եք սոդան կեֆիրի մեջ և սպսաում եք, որ այն կհանգստանա: Ջարդեք հավկիթը, ալյուրի մեջ ավելացրեք աղ և սև պղպեղ:

Հավի ֆիլեն սոխի հետ տապակեք: Ամանը, որի մեջ պետք է ուտեստը պատրաստեք, ավելացրեք կարագը և մի քիչ ալյուր լցրեք: 

Խմորի կեսի մեջ ավելացրեք հավի միսը սոխի հետ, ավելացրեք մանր կտրտած կանաչեղենը և փակեք այն խմորի երկրորդ շերտով:

Եփեք 180 աստիճանի տակ, 40 րոպե:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել