Տեկիլան հայտնի է գրեթե բոլորին։ Մեր ժամանակներում արդեն միլիոնների եկամուտ բերող արտադրության արմատները հասնում են մինչև հնում վարած գյուղատնտեսության ավանդույթներ։ Տեկիլայի արտադրության կենտրոնը գտնվում է մեքսիկական նահանգում։ Այստեղ գյուղացիներն աշխատում են սերնդեսերունդ և իրենց անվանում «հիմադորներ»։

Նրանք աճեցնում են ագավա կակտուսը, որից ստանում են հայտնի ըմպելիքը։ Տեկիլան այնքան հայտնի է դարձել, որ հանգեցրել է ագավայի վերացման վտանգի։ Հասունանալու համար յուրաքանչյուր ագավայի հարկավոր է 7-8 տարի։ 2011 թվականին Մեքսիկայում տնկեցին 18 մլն ագավա 2018 թվականին քաղելու նպատակով։ Ժամանակին այս աշխատանքը բավականին պահանջված էր, սակայն վերջին տարիներին երիտասարդները փորձում են հեռու մնալ դրանից։ Տեկիլայի պատմությունը, կարելի է ասել, սկսվում է 1530 թվականից։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել