Բաղադրությունը

6 հ. ձու

1 բ. շաքարավազ

1 բ. ալյուր

Կրեմի համար

100 գ կարագ

կես տուփ խտացրած կաթ

վանիլին

1 հ. նարինջ

200 գ ելակ

Պատրաստման եղանակը

Խմոր

Ձվերը հարել՝ մինչև մի փոքր պնդանան, ավելացնել շաքարավազը, հարել, որ լավ լուծվի, այնուհետև լցնել ալյուրը և գդալով խառնել:

Ջեռոցը նախապես տաքացնել 180-200 աստիճան, քառանկյուն տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, լավ պատել բուսայուղով, լցնել խառնուրդը և թխել՝ մինչև վարդագունի:

Կրեմ

Կարագը հարել, որ լավ սպիտակի, քիչ-քիչ ավելացնել խտացրած կաթը, հարել, լցնել վանիլինը:

Նախապես սեղանի վրա խոհանոցի խոնավ սրբիչ փռել, թխվելուց հետո խմորը տաք-տաք շրջել վրան և ռուլետի նման փաթաթել, թողնել սառչի: Այնուհետև բացել, քսել կրեմը, շարել կտրտած ելակները և նարինջը, կրկին փաթաթել: Մատուցելիս կարելի է վրան և՛ շաքարի փոշի ցանել, և՛ կրեմ քսել ու զարդարել ելակներով և նարնջով:

Հ.Գ. Եթե սիրով պատրաստեք, ապա համաձայն եմ կրկնակի սիրով ընդունել ձեր հրավերը և մեծ հաճույքով համտեսել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել