Գարեջուրն ամենատարածված ալկոհոլային խմիչքներից մեկն է։ Fithacker.ru-ի հաղորդմամբ՝ այն օգտակար է մաշկին ու մազերին, քանի որ հարուստ է հակաօքսիդանտներով և ամինաթթուներով։ Այն պարունակում է նաև B խմբի վիտամիններ, սպիտակուց, սելեն, կալիում, երկաթ, ցինկ, մագնիում։

Մազերը դարձնում է առողջ ու փայլուն։ Թույլ մազերը հակված են թափվելու, վատ տեսք ունեն։ Գարեջուրը կօգնի առողջացնել մազերը, ամրացնել դրանք։

Փափկեցնում է մազերը։ Թանկարժեք կոնդիցիոների փոխարեն՝ կարող եք գարեջուր օգտագործել։

Օգնում է հեշտ սանրել խճճվող մազերը։ Գարեջուրն օգնում է խոնավեցնել մազերը։ Բացի այդ՝ այն մազերն ավելի է ամրացնում։ Խճճվող մազերի համար օգտագործեք միայն ոչ ալկոհոլային գարեջուր։

Երիտասարդացնում է մաշկը։ Գարեջուրը հակաօքսիդանտներ է պարունակում, որոնք պայքարում են ազատ ռադիկալների բացասական ազդեցության դեմ և կանխարգելում մաշկի վաղաժամ ծերացումը։ Գարեջրի մեջ պարունակվող վիտամիններն ու հանքանյութերն օգնում են ձգել մաշկը։

Բաղադրիչներ

  • 1 ճաշի գդալ գարեջուր
  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 3 կամ 4 կաթիլ նշի յուղ։

Խառնեք բոլոր բաղադրիչները, հավասար քսեք դեմքին ու իրանին։ Թողեք չորանա, լվացեք տաք ջրով։ Չորացրեք մաշկը, խոնավեցնող կրեմ քսեք։ Դիմակն օգտագործեք շաբաթվա ընթացքում մեկ անգամ։

Օգնում է հեռացնել մահացած մաշկը։ Գարեջուրը կարող եք օգտագործել՝ մաշկի մահացած հատվածը հեռացնելու նպատակով։

Բաղադրիչներ

  • 3 հասած ելակ
  • 1-2 թեյի գդալ գարեջուր։

Ելակը տրորեք, ավելացրեք գարեջուրը։ Պաստան քսեք դեմքին՝ մերսելով մաշկը։

Պայքարում է ակնեի դեմ։ Գարեջուրը կարող է օգնել նաև կանխարգելել և թեթևացնել ակնեն։ Այն հակաբակտերիալ հատկություններ ունի, ինչի արդյունքում սպանում է ակնեի պատճառ դարձող բակտերիաները։

1 ձվի դեղնուցը հարեք այնքան, մինչև այն փրփրի։ 1 ճաշի գդալ գարեջուր և մեղր ավելացրեք։ Թողեք 15 րոպե, լվացեք տաք ջրով։

Ամրացնում է եղունգները։ Գարեջուրը կարող է օգնել նաև ամրացնել թույլ եղունգները։

1 ճաշի գդալ գարեջուրը խառնեք նույնքան տաք ձիթապտղի յուղի և խնձորի քացախի հետ։ Ձեռքերը խառնուրդի մեջ թողեք 15-20 րոպե։ Շաբաթվա ընթացքում օգտագործեք 2 կամ 3 անգամ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել