Ներկայացնում ենք հատված հոդվածից, թե ինչպես է նվազում խտացրած կաթի որակը:

Մինչև 2002 թվականը խտացրած կաթ արտադրողներն ազնիվ էին աշխատում:

Սակայն ապրանքի ինքնարժեքը նվազեցնելու ձգտումը հանգեցրեց հիմնական բաղադրիչ կաթի փոխարինմանը նյութերի, որոնք կարող են որոշակի պայմաններում ձևական պարամետրեր ստանալ յուղայնության, թթվայնության և այլնի տեսքով: Սկսեցին բուսական ճարպեր օգտագործել, հետո՝ պալմայի յուղ, հետո ոչ կոնդիցիոնային ճարպեր… Կաթի փոխարեն չոր կաթ օգտագործվեց, հետո շիճուկ՝ հումքի արտադրության մնացորդներ:

Այդ ամենը ոչ միայն վատացրեց համը, այլև օգտակարությունը վերացրեց:

Հետո ամանների մեջ սկսեցին ճարպի կտորներ լողալ, որոնք ֆիզիկայի օրենքներով վերածվում էին օտար մարմնի: Ավելի հաճախ սկսեցին ամանի պատերին մնացորդներ մնալ:

Ավելի ուշ ընկերոթյունները սկսեցին մթերքը լցնել ժանգոտող թիթեղյա ամանների մեջ:

Առկա նորմատիվներից խուսափողների համար մեկ սողանցք էլ կա՝ դիմացի պիտակի մասում գրում են մեծ ԳՕՍՏ ԻՍՕ 9001-2001: Եվ ահա, խանութներ հասնում է խտացրած կաթ, որը ոչ միայն չի համապատասխանում խտացրած կաթի տարրական կանոններին, այլև վնասակար է օգտագործման համար: Երեխաների մասին՝ էլ չասած…

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել