Ճակնդեղը՝ որպես բանջարեղեն, շատ օգտակար է։ Այն հարուստ է երկաթով և հատկապես խորհուրդ է տրվում օգտագործել դաշտանային ցիկլի ժամանակ։ Ճակնդեղը օգտագործվում է արդեն շատ տարիներ և բուժում տարբեր հիվանդություններ։

Ճակնդեղը հարուստ է երկաթով, ինչպես սխտորը։ Այն նաև հարուստ է յոդով, ինչպես կաղամբը։ Ճակնդեղը հարուստ է առողջարար և օգտակար նյութերով, որոնք էլ նպաստում են նյութափոխանակության բարելավվմանը։ Կարևոր է նաև նշել, որ ճակնդեղը պարունակում է մեծ քանակությամբ հանքանյութեր։ Այսպիսով՝ ֆոլաթթուն և կալիումը պաշտպանում են սիրտը ցանկացած հիվանդություններից, պղինձը ոչնչացնում է ազատ ռադիկալները, մագնեզիումը հարստացնում է ոսկորները, յոդը մասնակցում է թիրախային հորմոնային բիոսինթեզի գործընթացին, իսկ ֆոսֆորը և երկաթը բարձրացնում  էներգիայի մակարդակը:

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • 2 սոխ,
  • 2-3 ճակնդեղ,
  • քացախ,
  • առաջին մզվածքի ձիթապտղի յուղ
  • կերակրի աղ

Պատրաստման եղանակը

1. Սկզբից մաքրեք ճակնդեղը և եփեք այն աղաջրի մեջ։

2. Կտրտեք այն շատ մանր կտորների:

3. Սոխը նույնպես կտրտեք մանր կտորների և խառնեք ճակնդեղի հետ։ Այնուհետև ավելացրեք քացախը և ձիթապտղի յուղը։ Ավելացրեք աղ։

Այս աղցանը շատ օգտակար է հաստ աղիի դետոքսիկացիայի, լյարդի մաքրման և տեսողության վերականգնման համար։ Դուք պետք է փորձեք և տեսնեք այս հրաշք միջոցի արդյունքը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել