Ձեզ ենք ներկայացնում ծիրանի օգտակար հատկությունները:

Ծիրանի կալորիականությունը շատ փոքր է՝ 42 կիլոկալորիա 100 գրամում, չի գիրացնում: Բայց ծիրանի չրի կալորիականությունը 232 կիլոկալորիա է 100 գրամում: 

Ծիրանը պարունակում է շաքար, ինուլին, կիտրոնաթթու, գինեթթու, խնձորաթթու, В խմբի, С, Н, Е, Р, А վիտամիններ, երկաթ, կալիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր:

Ծիրանի պարբերական օգտագործումը կօգնի կանխել վահանագեղձի հիվանդությունները: Ծիրանի բաղադրիչ պեկտինը կօգնի տոքսինները և շլակները դուրս բերել օրգանիզմից:

Ծիրանը հատկապես օգտակար է սրտանոթային համակարգի, երիկամների հիվանդությունների և ճարպակալման դեպքում:

Ծիրանն օգնում է լավացնել հիշողությունը, բարձրացնում է ուղեղի ակտիվությունը:

Ծիրանի կոմպոտը լուծողական ազդեցություն է ունենում օրգանիզմի վրա:

Ծիրանն օգտակար է հիպովիտամինոզի դեպքում. Վատ սննդի պատճառով վիտամինների պակասի դեպքում այն նորմալացնում է մարսողությունը և նյութափոխանակությունը:

Ծիրանը պարունակում է շատ ֆոսֆոր և մագնեզիում, որոնք լավացնում են հիշողությունը:

Ինչպես թարմ, այնպես էլ չոր ծիրանը լուծողական ազդեցություն ունի: Ծիրանի հյութը նորմալացնում է ստամոքսի թթվայնությունը:

А վիտամինի շնորհիվ ծիրանը լավացնում է տեսողությունը, մաշկի վիճակը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել