Newmag-ը գրում է.
 Հունվարին Washington Post –ի 5 աշխատակից 30-օրյա դիետա սկսեցին ու ամեն շաբաթ պատմում էին իրենց փորձի մասին: Հենց սկզբում բոլորի մոտ մեկ ընդհանրություն ի հայտ եկավ: Աշխատակիցները նշում էին, որ պայքարում են գիշերային ժամերին ուտելու դեմ: Գիշերային ընդմիջումները միայն լրագրողների թույլ կողմը չէ:

Ամերիկայի սրտաբանների ասոցիացիայի հետազոտության համաձայն, քչերն են հավատարիմ 3 անգամյա ուտելու ավանդույթին: Փոխարենը շատերը բաց են թողնում հիմնական ճաշաժամերն ու ավելի հաճախ են սնվում, ավելին՝ չափահաս ամերիկացիների 20-30% չի նախաճաշում:

Ուշ երեկոյան սնվելը անառողջ սնվելու հիմնական թշնամին է, շատ հաճախ մարդիկ շարունակում են ծամել նաև ճաշից հետո: Ժամն ինքնին խնդիր է: Ըստ հետազոտությունների, մեր օրգանիզմը տարբեր ժամերին տարբեր կերպ է մարսում սնունդը: Ի տարբերություն օրվա առաջին կեսին ընդունած սննդի, երեկոյան սնունդն ավելի դժվար է մարսվում: Կալորիաների ավելի մեծ չափաբաժնի ընդունումը երեկոյան հանգեցնում է ճարպակալման, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացմանն ու շաքարախտի գոյացմանը: Լավ լուրն այն է, որ հնարավոր է հրաժարվել գիշերային ժամերին ուտելու վատ սովորությունից: Դա են վկայում Washington Post –ի աշխատակիցները` 30-օրյա դիետայից հետո: Ահա այն 5 սկզբունքը, որոնց օգնությամբ դա նրանց հաջողվել է:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել