Life.panorama.am-ը գրում է.
Սիրելի մթերքները օգտագործելու հնարավորությունը մարդուն հոգեբանորեն ավելի հավասարակշիռ է դարձնում՝ բարձրացնելով նրա դիմադրողականությունը սթրեսային գործոնների նկատմամբ: Իսկ հակառակ իրավիճակը խթան է հանդիսանում ագրեսիվության մակարդակի աճի համար: Նման եզրահանգման են եկել ամերիկացի գիտնականները:
Չիկագոյի և Կալիֆորնիայի համալսարանների գիտնականների համատեղ հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սննդի հարցում սահմանափակումներ մտցնելը շատ լավ գործիք է մարդու բնավորությունը մանիպուլիացիայի ենթարկելու համար: Ավելին, գիտնականները վստահ են, որ սննդի սահմանափակությունը, սիրելի մթերքները օգտագործելու անթույլատրելիությունը մարդուն ունակ են հոգեբանորեն փոխել:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2016/06/11/food/491359
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



