Մթերքներ, որոնք կարող են գլխացավ առաջացնելBarometer.am-ը գրում է.

Պարբերաբար գլխացավով և մինգրենով տառապող մարդկանց պարագայում սննդամթերքի որոշ տեսակներ կարող են ախտանշանների սրացման պատճառ դառնալ:

Խոսքը, մասնավորապես, խաղողի մասին է, որը թեև ցածր կալորիականություն ունի, բայց և C վիտամինի ու բջջանյութի հարուստ պաշարով է աչքի ընկնում: Բացի այդ պարունակում է նաև տիրամին, որը որոշ մարդկանց մոտ արյան բարձր ճնշում ու գլխացավ առաջացնելու հատկություն ունի:

Կան նաև մի շարք այլ մթերքներ, որոնք կարող են գլխացավի առաջացման պատճառ դառնալ. Ծխահարված միս կամ երշիկ

Հնեցված պանիչ

Ցիտրուսային մրգեր

Թթու կաղամբ

Կարմիր գինի...

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել