Barometer.am-ը գրում է.
Պարբերաբար գլխացավով և մինգրենով տառապող մարդկանց պարագայում սննդամթերքի որոշ տեսակներ կարող են ախտանշանների սրացման պատճառ դառնալ:
Խոսքը, մասնավորապես, խաղողի մասին է, որը թեև ցածր կալորիականություն ունի, բայց և C վիտամինի ու բջջանյութի հարուստ պաշարով է աչքի ընկնում: Բացի այդ պարունակում է նաև տիրամին, որը որոշ մարդկանց մոտ արյան բարձր ճնշում ու գլխացավ առաջացնելու հատկություն ունի:
Կան նաև մի շարք այլ մթերքներ, որոնք կարող են գլխացավի առաջացման պատճառ դառնալ. Ծխահարված միս կամ երշիկ
Հնեցված պանիչ
Ցիտրուսային մրգեր
Թթու կաղամբ
Կարմիր գինի...
Նյութի աղբյուր՝ http://www.barometer.am/news/facts/20160526/18010/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



