Պարզվում է` չինացիները պատրաստում են ձմերուկի սերմերն այնպես, ինչպես մենք պատրաստում ենք դդմի սերմերը:
Յուղով և համեմունքներով տապակած, կարմրացրած ձմերուկի սերմերը շատ համեղ են: Նման ձևով պատրաստած ձմերուկի սերմերը հիանալի կանխարգելիչ միջոց են ճիճուների դեմ:
Ձմերուկի սերմերի թուրմ

Բաղադրիչներ
- 5 ճաշի գդալ ձմերուկի հում կորիզներ
- 1 լ սառը ջուր
Պատրաստման եղանակը
1 Լցրեք սերմերը կաթսայի մեջ, վրան ջուր ավելացրեք: Հասցրեք եռման աստիճանի:
2 Եփեք սերմերը 45 րոպե:
3 Թանզիֆով անկացրեք թուրմը և օրական երեք անգամ՝ մեկ բաժակ:
Ձմերուկի սերմերից պատրաստված թուրմը հիանալի միզամուղ է, հաճախ այն օգտագործում են արագ նիհարելու համար: Այս ըմպելիքն օգտագործում են նաև շագանակագեղձի բորբոքման ժամանակ (պրոստատիտ): Ձմերուկի նման թեյը շատ արդյունավետ է նաև հիպերտոնիայի ժամանակ:
Ձմերուկի կորիզները՝ ճիճուների դեմ

Բաղադրիչներ
- Ձմերուկի սերմեր
- Ոչ յուղոտ կաթ
Պատրաստման եղանակը
1 Չորացրեք սերմերը ջեռոցում և փոշիացրեք:
2 Խառնեք փոշին անյուղ կաթի հետ 1:10 հարաբերությամբ:
3 Պետք է խմել սա սոված փորին՝ երկու բաժակ: Բուժման կուրսը երեք օր է. Պրոֆիլակտիկայի համար բավական կլինի խմել մեկ օր:



