Շատերս ենք օգտագործում ձու, իսկ կեղևը դեն ենք նետում։ Մի շտապեք դեն նետել այն։ Դրա մեջ պարունակվում է 9395% կալցի, օրկանական, ազոտաֆոսֆորային նյութեր, կալի, որոնք անհրաժեշտ են աճի ու սնուցման համար։
Բացի այդ, այն նվազեցնում է գրունտի թթվայնության աստիճանը, որն իր հերթին բարձրացնում է հողի բերրիությունը, նպաստում այգեգործական տարբեր կուլտուրաների աճին։ Այսպիսով, մի դեն նետեք ձվի կեղևը։ Որոշակի քանակությամբ կեղև հավաքելուց հետո այն հարեք բլենդերով՝ մինչև փոշացման աստիճան։ Այնուհետև այն խառնեք հողի հետ։ Հատկապես դա կարևոր է բանջարեղենի՝ լոլիկի, կարտոֆիլի համար և այլն։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



