Օրվա բաղադրատոմս. Ընկույզով տորթ

Life.panora.am-ը գրում է.

Բաղադրամասեր՝
1 տուփ խտացրած կաթ
 
3 հատ ձու՝ 2-ը կրեմ,1-ը՝ խմոր
 
1թեյի գդալ սոդա՝ բացած քացախի մեջ
 
470 գրամ ալյուր
 
500 մլ կաթ
 
1 բաժալ շաքարավազ
Վանիլին
 
200 գրամ սերուցքային կարագ
 
1 բաժակի չաձ հունական ընկույզ
 
Պատրաստման եղանակ՝
 
Կրեմ
 
Կաթը լցնել թավայի, մեջ, ավելացնել 2 ձուն, 2 ճաշի գդալ ալյուր, շաքարավազը, վանիլինը։
 
 
Դնել կրակին, մինչև դառնա պինդ զանգված։
 
Խմոր՝
 
Խտացրած կաթը, 1 ձուն միախառնել, հարել։
 
 
Ավելացնել սոդան ու կամաց-կամաց ալյուրը։
 
Խմորը բաժանել մի քանի մասի, գրտնակել, թավայի մեջ տապակել։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել