Բաղադրիչներ
- ձուկ – 2 հատ (իշխան)
- գազար – 1 հատ
- սոխ – 1 գլուխ
- լոլիկ – 1 հատ
- սխտոր – 2 պճեղ
- գինի սպիտակ – 50 մլ
- ջուր – 100 մլ
- գինի կարմիր – 50 մլ
- կարագ – 60 գր
- դափնու տերև (лавровый лист) – 2 հատ
- մեխակ – 1 հատ
- աղ
- պղպեղ սև
- Գազարը մաքրում ենք և կիսաշրձանաձև կտրատում։ Սոխը նույնպես կիսաշրջանաձև կտրատում ենք։ Լոլիկի վրա եռման ջուր ենք լցնում, կեղևն ու սերմերը(պարտադիր չէ սերմերը հանել) հանում և ոչ մեծ խորանարդիկների բաժանում։ Սխտորը ճզմում ենք։
Իշխանը լվանում ենք և մաքրում։ - Բանջարեղենը, դափնու տերևը, մեխակը աղով և պղպեղով համեմում ենք կաթսայի մեջ դնում։ Վրան լցնում ենք ջուրը, կարմիր գինին և սպիտակ գինին։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի, որից հետո կրակի տակը իջեցնում ենք և 5 րոպե եփում։ Այնուհետև իշխանը միացնում ենք բանջարեղենին և արգանակին, 10 րոպե եփում ենք և շրջում մյուս կողմի վրա և ևս 10 րոպե եփում։
- Ձուկը հանում ենք ջրից և տաք տեղ դնում կամ փայլաթիթեղով ծածկում։
Արգանակը քամում ենք, բայց բանջարեղենը դեն չենք գցում(տաք տեղ ենք դնում)։ - Արգանակը կրկին դնում ենք կրակին և սպասում մինչև կիսով չափ եռա։
Կրակից վերցնում ենք և անընդհատ խառնելով ավելացնում սերուցքային կարագը։
Ձուկը դնում ենք մի քիչ խոր ամանի մեջ, բանջարեղենը կողքից շարում և վրան լցնում սոուսը(արգանակը)։ - Բարի ախորժակ։
Մեծ սիրով և հաճույքով պատրաստված ախորժելի ձուկ իշխան, որը կարելի է մատուցել մեկ գավաթ գինու հետ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել