Բժիշկները հայտնել են, թե որոնք են հոգնածության դեմ լավագույն մթերքները: Ամերիկացի մարզիչ և գրող Լի Հոլմսը ներկայացրել է 10 մթերքներ, որոնք լավագույնս նպաստում են էներգիայի լրացմանը և օգնում հաղթահարել հոգնածությունը:Ընկույզ
Հում, անալի ընկույզները օրգանիզմը հագեցնում են էներգիայով և սնուցող նյութերով: Եթե ընկույզները թրջեք երեկոյան, դրանցում կսկսվի աճի գործընթաց, որն ավելացնում է նրանց սննդարար արժեքն ու հեշտացնում մարսողությունը:
Հում, անալի ընկույզները օրգանիզմը հագեցնում են էներգիայով և սնուցող նյութերով: Եթե ընկույզները թրջեք երեկոյան, դրանցում կսկսվի աճի գործընթաց, որն ավելացնում է նրանց սննդարար արժեքն ու հեշտացնում մարսողությունը:
Յոգուրտ
Բնական յոգուրտի կամ աղցանի ավելացումը նախաճաշին ապահովում է օրգանիզմը կալցիումով և պրոբիոտիկներով: Պրոբիոտիկները օգտակար բակտերիաներ են, որոնք անհրաժեշտ են աղիների միկրոֆլորայի ճիշտ աշխատանքի համար: Դրանք լավացնում են մարսողությունը, բարձրացնում իմունիտետը և օգնում պայքարել հոգնածության դեմ:
Բնական յոգուրտի կամ աղցանի ավելացումը նախաճաշին ապահովում է օրգանիզմը կալցիումով և պրոբիոտիկներով: Պրոբիոտիկները օգտակար բակտերիաներ են, որոնք անհրաժեշտ են աղիների միկրոֆլորայի ճիշտ աշխատանքի համար: Դրանք լավացնում են մարսողությունը, բարձրացնում իմունիտետը և օգնում պայքարել հոգնածության դեմ:
Սաղմոն
Ինչպես հայտնի է՝ սաղմոնը հարուստ է Օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք նվազեցնում են խոլեստերինի մակարդակը և սրտի հիվանդությունները: Սաղմոնը նաև պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամին B6, նիացին, որոնք օգնում են սնունդը վերածել էներգիայի:
Սնկեր
Մեկ ափսե սունկը մեկ կարող է ապահովել օրգանիզմը օրվա ընթացքում անհրաժեշտ երկաթի 50%-ով, որն անհրաժեշտ է արյան մեջ թթվածնի մատակարարման համար: Եթե թթվածնի մատակարարումը գլխավոր օրգաններին խախտվում է՝ մարդն իրեն կարող է հոգնած զգալ:
Մեկ ափսե սունկը մեկ կարող է ապահովել օրգանիզմը օրվա ընթացքում անհրաժեշտ երկաթի 50%-ով, որն անհրաժեշտ է արյան մեջ թթվածնի մատակարարման համար: Եթե թթվածնի մատակարարումը գլխավոր օրգաններին խախտվում է՝ մարդն իրեն կարող է հոգնած զգալ:
Սպանախ
Սպանախը հարուստ է երկաթով, մագնեզիումով և կալցիումով: Մագնեզիմումը կարևոր դեր է խաղում էներգիայի արտադրության մեջ և կալցիումի հետ արդյունավետ դեր է կատարում մարսողության համար:
Սպանախը հարուստ է երկաթով, մագնեզիումով և կալցիումով: Մագնեզիմումը կարևոր դեր է խաղում էներգիայի արտադրության մեջ և կալցիումի հետ արդյունավետ դեր է կատարում մարսողության համար:
Դդմի կորիզներ և արևածաղիկ
Դդմի կորիզների մեկ քառորդում պարունակվում է մոտավորապես օրական պահանջվող մագնեզիումի չափաքանակ: Մագնեզիումը նպաստում է մկանների թուլացմանն ու նպաստում օրգանիզմում կալցիումի նորմալ մակարդակի պահպանմանը:
Դդմի կորիզների մեկ քառորդում պարունակվում է մոտավորապես օրական պահանջվող մագնեզիումի չափաքանակ: Մագնեզիումը նպաստում է մկանների թուլացմանն ու նպաստում օրգանիզմում կալցիումի նորմալ մակարդակի պահպանմանը:
Քաղցր կարտոֆիլ
Քաղցր կարտոֆիլը ածխաջրերի հոյակապ աղբյուր է: Նրանում նաև պարունակվում են երկաթ, կալցիում, մագնեզիում, վիտամին C և վիտամին D, որոնք օգնում են բարձրացնել էներգիայի մակարդակն ու կանխել հոգնածությունը:
Քաղցր կարտոֆիլը ածխաջրերի հոյակապ աղբյուր է: Նրանում նաև պարունակվում են երկաթ, կալցիում, մագնեզիում, վիտամին C և վիտամին D, որոնք օգնում են բարձրացնել էներգիայի մակարդակն ու կանխել հոգնածությունը:
Ջուր
Ջուրն ունի կարևոր նշանակություն օրգանիզմի համար: Այն օգնում է բջիջներին հասցնել թթվածինն ու օգտակար նյութերը, իսկ այդ նյութերի ցածր մակարդակը կարող է հոգնածություն առաջացնել: Մասնագետները կանանց խորհուրդ են տալիս օրական խմել մոտ 8 բաժակ ջուր, իսկ տղամարդկանց՝ մոտ 10:
Ջուրն ունի կարևոր նշանակություն օրգանիզմի համար: Այն օգնում է բջիջներին հասցնել թթվածինն ու օգտակար նյութերը, իսկ այդ նյութերի ցածր մակարդակը կարող է հոգնածություն առաջացնել: Մասնագետները կանանց խորհուրդ են տալիս օրական խմել մոտ 8 բաժակ ջուր, իսկ տղամարդկանց՝ մոտ 10:
Թարմ սեզոնային մթերքներ
Սեզոնային մթերքները հարուստ են մեծ քանակությամբ սննդարար նյութերով, որոնք օգնում են հաղթահարել հոգնածությունը և լիցքավորել օրգանիզմը էներգիայով: Բայց եթե մթերքները երկար ժամանակ պահվում և տեղափոխվում են, դրանցում սննդարար նյութերի քանակն արագ նվազում է:
Սեզոնային մթերքները հարուստ են մեծ քանակությամբ սննդարար նյութերով, որոնք օգնում են հաղթահարել հոգնածությունը և լիցքավորել օրգանիզմը էներգիայով: Բայց եթե մթերքները երկար ժամանակ պահվում և տեղափոխվում են, դրանցում սննդարար նյութերի քանակն արագ նվազում է:
Ձու
Ձուն սպիտակուցի հոյակապ աղբյուր է, որն օգնում է մկաններին վերականգնվել սպառիչ մարզումներից հետո, իսկ օրգանիզմին՝ թարմ զգալ օրվա ընթացքում:
Ձուն սպիտակուցի հոյակապ աղբյուր է, որն օգնում է մկաններին վերականգնվել սպառիչ մարզումներից հետո, իսկ օրգանիզմին՝ թարմ զգալ օրվա ընթացքում:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



