Life.panorama.am-ը գրում է.ԱՄՆ գիտնականները Պրավին Ռադժենդրանի ղեկավարությամբ պարզել են, որ խաչածաղկավորների մեջ պարունակվող սուլֆթրֆանը կարող է պաշտպանել քաղցկեղից և ուժեղացնել ուռուցքների դեմ նախատեսված միջոցների ազդեցությունը: Այս նյութի մեծ քանակություն պարունակվում է թարմ բրոկոլիում, բայց այն կա նաև ծաղկակաղամբում և բրյուսելյան կաղամբում:
Գիտնականներն իրականացրել են հետազոտություն, որպեսզի պարզեն արդյոք սուլֆորաֆանի մեծ քանակությամբ բանջարեղենի օգտագործումը կանդրադառնա տարեց մարդկանց առողջության վրա: Հետազոտություններին մասնակցել են 28 մարդ: Նրանց տարիքը 50-ից բարձր էր: Նախապես մասնակիցները անցել են հաստ աղիքի բիոպսիա:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2015/12/08/brokoli/420182
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



