Բաղադրիչներ
միս տավարի (աղացած) – 500գր
պանիր քերած – 100գր
պանիր մոցարելլա – 100գր
բեկոն – 200գր
սունկ շամպինիոն – 250-300գր
սոխ – 1-2 հատ
լոլիկ – 2 հատ
պաքսիմատ – 3-4ճ/գդ
աղ – ըստ ճաշակի
պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
կանաչի – ըստ ճաշակի (չորացրած)
ձիթայուղ
միս տավարի (աղացած) – 500գր
պանիր քերած – 100գր
պանիր մոցարելլա – 100գր
բեկոն – 200գր
սունկ շամպինիոն – 250-300գր
սոխ – 1-2 հատ
լոլիկ – 2 հատ
պաքսիմատ – 3-4ճ/գդ
աղ – ըստ ճաշակի
պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
կանաչի – ըստ ճաշակի (չորացրած)
ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակ
Կտրատում ենք սոխն ու սունկը և տապակում ձիթայուղի մեջ:
Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք աղացած միսը, պաքսիմատը, քերած պանիրը, աղը, սև պղպեղն ու չորացրած կանաչին:
Կտրատում ենք խորանարդիկներով լոլիկն ու մոցարելլան:
Պերգամենտային թղթով պատած ձևամանի մեջ շարում ենք բեկոնը այնպես, որ ծայրերը կախվեն ձևամանի մեջից:
Բաժանում ենք միսը երեք մասի:
Դնում ենք մսի առաջին մասը ձևամանի մեջ ու հարթեցնում՝ ձեռքով մի փոքր սեղմելով:
Ապա վրա լցնում ենք կտրատված լոլիկն ու մոցարելան ու ծածկում մսի երկրորդ շերտով:
Վրան լցնում ենք տապակած սունկը և ծածկում մսի երրորդ շերտով:
Ծածկում ենք ռուլետը բեկոնի կախված ծայրերով, փակում ենք ֆոլգայով և դնում ջեռոցի մեջ 1 ժամով 200 աստիճանում (եփելու ժամանակ առաջացած հյութը անհրաժեշտ է թափել):
Մեկ ժամ անց հանում ենք ֆոլգան ռուլետի վրայից ու կրկին տեղափոխում ենք ջեռոց մինչև կարմրավուն երանգի ստացումը:
Պատրաստի ռուլետը հանում ենք ջեռոցից, կտրատում և անցնում համտեսելուն:
Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք աղացած միսը, պաքսիմատը, քերած պանիրը, աղը, սև պղպեղն ու չորացրած կանաչին:
Կտրատում ենք խորանարդիկներով լոլիկն ու մոցարելլան:
Պերգամենտային թղթով պատած ձևամանի մեջ շարում ենք բեկոնը այնպես, որ ծայրերը կախվեն ձևամանի մեջից:
Բաժանում ենք միսը երեք մասի:
Դնում ենք մսի առաջին մասը ձևամանի մեջ ու հարթեցնում՝ ձեռքով մի փոքր սեղմելով:
Ապա վրա լցնում ենք կտրատված լոլիկն ու մոցարելան ու ծածկում մսի երկրորդ շերտով:
Վրան լցնում ենք տապակած սունկը և ծածկում մսի երրորդ շերտով:
Ծածկում ենք ռուլետը բեկոնի կախված ծայրերով, փակում ենք ֆոլգայով և դնում ջեռոցի մեջ 1 ժամով 200 աստիճանում (եփելու ժամանակ առաջացած հյութը անհրաժեշտ է թափել):
Մեկ ժամ անց հանում ենք ֆոլգան ռուլետի վրայից ու կրկին տեղափոխում ենք ջեռոց մինչև կարմրավուն երանգի ստացումը:
Պատրաստի ռուլետը հանում ենք ջեռոցից, կտրատում և անցնում համտեսելուն:
Եթե ցանկանում եք ունենալ հետաքրքիր ամանորյա սեղան , ապա պատրաստեք այս հրաշալի շերտավոր ռուլետը: Այն կարելի է մատուցել տաք վիճակում որևէ խավարտի հետ:
Ի դեպ, այս ռուլետի միջուկը կարող եք փոփոխել ըստ Ձեր նախասիրությունների
Ի դեպ, այս ռուլետի միջուկը կարող եք փոփոխել ըստ Ձեր նախասիրությունների
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B4%D5%BD%D5%B8%D5%BE-%D5%B7%D5%A5%D6%80%D5%BF%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80-%D5%BC%D5%B8%D6%82%D5%AC%D5%A5%D5%BF/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել