Բաղադրիչներ
- ժելատին - 10գր
- շաքարավազ - 150գր
- շոկոլադ սև - 100գր
- կակաո - 40գր
Պատրաստման եղանակ
- Լցնում ենք ժելատինն ամանի մեջ, վրան ավելացնում ենք ջուրը (այնքան, որ ծածկի ժելատինը) և թողնում 20 րոպե, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը և դնում ենք ամանը թույլ կրակի վրա մինչև շաքարավազի հալչելը (չենք հասցնում եռման աստիճանի):

- Հալեցնում ենք շոկոլադը գոլորշու վրա:

- Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ժելատինային զանգվածն ու հալած շոկոլադը 5-10 րոպե:

- Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք ձևամանների մեջ և տեղափոխում սառնարան 1 ժամով:

- Երբ զեֆիրը սառչում է, կտրատում ենք այն, թաթախում կակաոյի մեջ և մատուցում:

Քաղցրի սիրահարները կարող են շոկոլադե զեֆիրի բաղադրատոմսի մեջ ավելացնել 100գր մեղր` հարելով այն մյուս բաղադրիչների հետ:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%A5-%D5%A6%D5%A5%D6%86%D5%AB%D6%80/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



