Aadmag.am-ը գրում է.
Դեռեւս մանկուց ծնողները խուսափում են երեխաներին շոկոլադ տալուց, մտածելով, որ դրա չարաշահումը օրգանիզմում, կարող է մի շարք խնդիրների պատճառ դառնալ: Սակայն նորագույն բժկությունը ապացուցում է հակառակը եւ հայտնում, որ շոկոլադը ունի մի շարք դրական բաղադրություններ, որոնցից են կալցիումն ու երկաթը:
Բացի վերոնշյալից, շոկոլադը պարունակում է նաեւ վիտամինների մի ամբողջ խումբ: Այն դրական ազդեցություն ունի մի քանի տեսանկյուններից, նախ լավ է անդրադառնում ոսկորների աճի եւ ամրապնդման համար, այնուհետեւ լավ միջոց է արեւի ճառագայթներից պաշտպանվելու համար, իր հիմնական բաղադրության` կակաոյի յուղի շնորհիվ:
Իսկ շատ կանայք խուսափում են շոկոլադի գործածությունից` վախենալով գիրանալու եւ կարիեսի առաջացման վտանգներից, մինչդեռ կակաոյի յուղը պատում է ատամները պատշպանիչ շերտով` զերծ պահելով դրանց վնասումից:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ