Life.panorama.am-ը գրում է.

Քաղցկեղ առաջացնող մթերքները

Ռաֆինացված շաքար և օշարակով գազավորված ըմպելիքներ

Ռաֆինացված շաքարը, գիտնականների կարծիքով, խթանում է չարորակ բջիջների աճը:

Նրանք դա բացատրում են ֆրուկտոզային օշարակով, որը հեշտությամբ կլանվում է քաղցկեղային բջիջների պատերի կողմից:

Այսպիսով՝ թխվածքները, օշարակով գազավորված ըմպելիքները քաղցկեղածին մթերքներ են համարվում:

Ապխտած, թթու դրած և մարինացված մթերքներ

Այսպիսի մթերքները պարունակում են բազմաթիվ նիտրատներ, որոնք վերածվում են նիտրոզոդիմեթիլանիլինի:

Այդ նյութն, իր հերթին, զգալիորեն բարձրացնում է քաղցկեղային հիվանդությունների հավանականությունը:

Ֆերմայում աճեցված սաղմոն

Սաղմոնի զգալի մասն աճեցվում է հատուկ ֆերմաներում, որտեղ դրանց կերակրում են քիմիական նյութերով, հակաբիոտիկներով և այլ քաղցկեղածիններով հարուստ կերով:

Վերլուծության համաձայն՝ արհեստական սաղմոնի մսում առկա են մեծ քանակությամբ պոլիքլորացված բիֆենիլներ և սնդիկ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել