
Ladynews.am-ը գրում է.
Նուշով-գազարով այս կենսուրախ կարկանդակը նախընտրելի է բացառապես ամեն ինչով․ այն պատրաստման առումով շատ պարզ է, քիչ ալյուր է պարունակում, շատ քաղցր չէ և յուրահատուկ թեթևություն ունի։
Միայն մի խնդիր կա․ շատ արագ է ուտվում և՝ միչև վերջ։
Անհրաժեշտ են (4 բաժնի համար)
- գազար՝ 2 հատ
- նուշ՝ 300 գ
- շաքարավազ՝ 200 գ
- ձու՝ 4 հատ
- ցորենի ալյուր՝ 50 գ
- կիտրոնի կեղև՝ 3 ճաշի գդալ
- դարչին՝ մի պտղունց
- կուանտրո՝ 1 ճաշի գդալ
- փխրեցուցիչ՝ 1 թեյի գդալ։
Պատրաստման եղանակը (1 ժամ 20 րոպե)
1. Երկու մեծ գազար մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով։ Նուշը մանր աղալ խահանոցային կոմբայնով։ Գազարը և նուշը խառնել մեծ տարրայի մեջ։

2. Բաժանել ձվերի դեղնուցն ու սպիտակուցը։ Դեղնուցը հարել շաքարավազի կեսի հետ (100 գ), ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, դարչինը, կեղևը։ Վերջում ավելացնել լիկյորը (կուանտրոն) և խառնել։ Ստացված զանգվածը միացնել գազարին և նուշին։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



