Ladynews.am-ը գրում է.

Նուշով-գազարով այս կենսուրախ  կարկանդակը նախընտրելի է բացառապես ամեն ինչով․ այն պատրաստման առումով շատ պարզ է, քիչ ալյուր է պարունակում, շատ քաղցր չէ և յուրահատուկ թեթևություն ունի։

Միայն մի խնդիր կա․ շատ արագ է ուտվում և՝ միչև վերջ։

Անհրաժեշտ են (4 բաժնի համար)

- գազար՝  2 հատ
- նուշ՝  300 գ
- շաքարավազ՝ 200 գ
- ձու՝ 4 հատ
- ցորենի ալյուր՝ 50 գ
- կիտրոնի կեղև՝ 3 ճաշի գդալ
- դարչին՝ մի պտղունց
- կուանտրո՝ 1 ճաշի գդալ
- փխրեցուցիչ՝ 1 թեյի գդալ։

Պատրաստման եղանակը (1 ժամ 20 րոպե)

1. Երկու մեծ գազար մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով։ Նուշը մանր աղալ խահանոցային կոմբայնով։ Գազարը և նուշը խառնել մեծ տարրայի մեջ։

600x580

2. Բաժանել ձվերի դեղնուցն ու սպիտակուցը։ Դեղնուցը հարել շաքարավազի կեսի հետ (100 գ), ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, դարչինը, կեղևը։ Վերջում ավելացնել լիկյորը (կուանտրոն) և խառնել։ Ստացված զանգվածը միացնել գազարին և նուշին։

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել