Life.panorama.am-ը գրում է.

1. Գետնանուշ
Իզուր եք կարծում, թե սա բուսական ծագման անվնաս մթերք է: Ոմանք միամատաբար նույնիսկ կարծում են, թե գետնանուշը, ինչպես ընկույզները, օգտակար է: Առանց պետունին գենի փոխպատվաստման այն չի պահպանվում, իսկ դա սարսափելի թունավոր նյութ է: Միջատները գետնանուշ չեն ուտում:
2. Կարմիր խավիար
Քիչ քանակությամբ կարմիր խավիարը նույնիսկ օգտակար է: Սակայն բանն այն է, որ կարմիր խավիարը շատ կարճ ժամանակ է պահպանվում: Կա երկու ելք. կա՛մ աղ անել մթերքը, կա՛մ սառեցնել: Սակայն կա երրորդ՝ շատ տարածված եղանակ. ավելացնել ուրոտրոպին կամ կիտրոնաթթու: Արդյունքում ստացվում է ֆորմալդեհիդ: Այնպես որ, եթե հանդիպեք «թույլ աղ դրած» խավիար, մի՛ հավատացեք, քանի որ դա թույն է: Իսկ եթե արտադրողն ազնվորեն զգուշացնում է, որ խավիարը լավ աղած կամ սառեցված է, ավելի անվնաս կլինի. անհամ, բայց գոնե՝ ոչ մահացու:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



