Բաղադրիչներ
- կաթնաշոռ - 200-250գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 3ճ/գդ
- ալյուր - 100գր
- փխրեցուցիչ - 1/2թ/գդ
- աղ - մեկ պտղունց
- ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակ
- Խառնում ենք կաթնաշոռը, ձուն և շաքարավազը: Ավելացնում ենք աղը, փխրեցուցիչն ու ալյուրը և հունցում փափուկ խմոր:

- Բաժանում ենք խմորը 4 գնդի, յուրաքանչյուր գունդ ձգում ենք 3,5 սմ հաստությամբ գալարի ձևով և կտրատում փոքրիկ կտորների:

- Առանձին կաթսայի մեջ լցնում ենք ձիթայուղը և դնում միջին կրակի վրա, որ տաքանա (ձիթայուղը պետք է լինի այնքան, որ խմորի կտորները լողան մեջը), երբ ձիթայուղը տաքանում է, մեջը լցնում ենք խմորի փոքրիկ կտորներն ու տապակում:

- Պատրաստի փքաբլիթները թողնում ենք 5 րոպե, և կարելի է մատուցել:

Մատուցելուց առաջ կաթնաշոռով փքաբլիթների վրա շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AF%D5%A1%D5%A9%D5%B6%D5%A1%D5%B7%D5%B8%D5%BC%D5%B8%D5%BE-%D6%83%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



