Կանադայում դիետոլոգները կազմել են ամենաօգտակար շիլաների վարկանշային աղյուսակը` նախաճաշի համար: Առաջին տեղում է հայտնվել հնդկացորենի շիլան, սակայն այն պետք է լավ պատրաստել:
Որպեսզի շիլան պահպանի իր օգտակար հատկությունները, վիտամիններն ու հանքանյութերը, ջրի և սևաձավարի հատիկների հարաբերակցությունը պետք է կազմի 1:2: Ջրի եռալուց հետո այն պետք է եռա ևս 5 րոպե: Հետո պետք է աստիճանաբար կրակը նվազեցնել` եփվելու ավարտին հասցնելով ամենացածրին:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել