Mediamonitor.am-ը գրում է.
Սնունդը, որը մեզ առաջարկում են արագ սննդի հաստատություններում անվտանգ չէ մեր առողջության համար: Տարեցտարի ավելանում է այն մարդկանց քանակը, ովքեր տառապում են ճարպակալությունից, շաքարախտից, ստամոքսի հիվանդություններից: Վնասակար սննդի օգտագործումն այս հիվանդությունների առաջացման հիմնական գործոններն են:
Օրգանիզմի համար վտանգավոր է այն սնունդը, որի բաղադրության մեջ են մտնում տարատեսակ ներկանյութերն ու կոնսերվանտները: Հատկապես վտանգավոր է օգտագործել քաղցր գազավորված ըմպելիքներ, որոնք պարունակում են բենզոաթինի մեծ քանակություն: Բենզոաթինը ստամոքսի աշխատանքի վատթարացման պատճառ է հանդիսանում: Տարտրազին պարունակող սննդամթերքները նույնպես վնասակար են մարդու առողջության համար: Դրանց շարքին են դասվում արագ պատրաստման սուպերը, գարնիրները և նույնիսկ հրուշակեղենը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ