b028120fe5cdd259685a9b09a56654f6Mediamonitor.am-ը գրում է.

Սնունդը, որը մեզ առաջարկում են արագ սննդի հաստատություններում անվտանգ չէ մեր առողջության համար: Տարեցտարի ավելանում է այն մարդկանց քանակը, ովքեր տառապում են ճարպակալությունից, շաքարախտից, ստամոքսի հիվանդություններից: Վնասակար սննդի օգտագործումն այս հիվանդությունների առաջացման հիմնական գործոններն են:

Օրգանիզմի համար վտանգավոր է այն սնունդը, որի բաղադրության մեջ են մտնում տարատեսակ ներկանյութերն ու կոնսերվանտները: Հատկապես վտանգավոր է օգտագործել քաղցր գազավորված ըմպելիքներ, որոնք պարունակում են բենզոաթինի մեծ քանակություն: Բենզոաթինը ստամոքսի աշխատանքի վատթարացման պատճառ է հանդիսանում: Տարտրազին պարունակող սննդամթերքները նույնպես վնասակար են մարդու առողջության համար: Դրանց շարքին են դասվում արագ պատրաստման սուպերը, գարնիրները և նույնիսկ հրուշակեղենը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել