Բաղադրիչներ՝

խմոր.
ձու – 4 հատ,
շաքարավազ – 1 բաժակ,
կիտրոն – 2 հատ,
փխրեցուցիչ – 1 թ. գդ.,
սոդա – 1/2 թ. գդ.,
ալյուր – 1,5 բաժակ,

կրեմ.
կիտրոն – 1 հատ,
բարձր յուղայնությամբ թթվասեր – 300 գ,
շաքարավազ- 1 բաժակ,
կիտրոն զարդարանքի համար – 1 հատ

Խմորի և կրեմի համար նախատեսված կիտրոնները լվանալ, կտրատել, դնել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել վրան և եփել 15 րոպե: Եփված կիտրոնը աղալ: Ձուն հարել շաքարավազի հետ, խառնել կիտրոնի զանգվածի 2/3 մասը: Ալյուրը մաղել, խառնել սոդային և փխրեցուցչին: Ալյուրն ու ձվով զանգվածը խառնել: Տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, խմորը լցնել, թխել 200 աստիճանում: Թխված խմորը կիսել: Թթվասերը հարել շաքարավազի հետ ու ավելացնել կիտրոնի մնացած մասը: Լավ խառնել կրեմը: Խմորի մի կեսին քսել կրեմը, ծածկել երկրորդ կեսով, դնել սառնարանի մեջ մի քանի ժամ: Հանել, զարդարել կիտրոնի շերտիկներով: 
Բարի ախորժակ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել