Mediamonitor.am-ը գրում է.
Պղպեղը`զամբյուղի մեջ, վարունգը`ծովաբողկով և սխտորով կաթսայի մեջ, դեղձը փաթաթում են անձեռոցիկներով, բրոկոլին դնում են սկահակի մեջ, իսկ լոլիկը`պոչիկները դեպի վերև:
Իդեալական տարբերակ`բանջարեղենը թարմ ուտելու համար: Սակայն դա ոչ միշտ է ստացվում: Այդ պատճառով Ձեզ ենք ներկայացնում տնային պայմաններում բանջարեղենը, միրգը և կանաչեղենն ավելի թարմ պահելու միջոցներ:
Սառնարան. Նախքան բանջարեղենը կամ միրգը պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ դնելը, սառեցրեք այն, արպեսզի կոնդենսատ չառաջանա, քանի որ խոնավությունը նվազեցնում է պահպանման ժամկետը: Հազարաթերթիկը և ծաղկակաղամբն ավելի երկար կմնան թարմ, եթե տոպրակի մեջ դնեք երկու-երեք կտոր շաքարավազ`այն կներծծի ավելորդ հեղուկը: Սակայն բանջարեղենի ոչ բոլոր տեսակները կարող են պահվել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ: Դա հակացուցված է վարունգի, լոլիկի, սմբուկի և քաղցր պղպեղի համար: Խնձորի, բանանի, սեխի, լոլիկի համար սառնարանում պետք է հատկացնել առանձին արկղ: Բանն այն է, որ դրանք արտադրում են էթիլեն`այն արագացնում է մթերքների հասունացումը: Այս հատկությունները կարելի է օգտագործել միայն այն դեպքում, երբ, օրինակ`չհասած բանջարեղենի կամ մրգի հետ դնեք հասած միրգ կամ բանջարեղեն`մնացածն ավելի արագ կհասունանան:
Մի խախտեք հարևանության կանոնները
Բանջարեղենի որոշ տեսակներ հիանալի կերպով զուգակցվում են աղցանում, սակայն տանել չեն կարող միմյանց որպես հարևաններ սառնարանում: Լոլիկների հետ պետք չէ պահել կաղամբ կամ նեխուր: Գազարը, մնալով լոլիկի և պղպեղի կողքին, կարող է դառնահամ տալ: Վարունգը և կանաչ պղպեղը չպետք է պահել կարմիր խնձորի և լոլիկի հետ`հակառակ դեպքում կսկսեն փտել:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ