Բաղադրությունը`

1`հավ -1,5 կգ
1 գլուխ կարմիր սոխ 
1 ճյուղ ծիտրոն
6 դափնուտերև 
0,5 կտրոն

Բանջարեղենային խավարտի համար

1 կարմիր և 1 կանաչ քաղցր պղպեղ
2 գլուխ սոխ
1 գլուխ սխտոր
2 ճյուղ ծիտրոն
3 ճաշի գդալ բուսայուղ
Աղ ըստ ճաշակի
Սև աղացած պղպեղ 

Պատրաստման եղանակը`
Հավի մեջ դնել 4 մասի բաժանած սոխը, 2 դափնուտերև ,կիտրչոնի կեսը:Հավին քսել 1ճաշի գդալ բուսայուղ,աղ ու պղպեղ անել,տապակի մեջ դնել հավը`կուրծքը վերև դիրքով,վրան դնել մի քանի դափնուտերև և ծիտրոնի ճյուղ:Պղպղները լվանալ, սերմերը հեռացնել և կտրել 4-6 կտորների:Սոխը ր սխտորը մաքրել,բաժանել կտորների,շարել հավի կողքերը,լցնել մնացած ծիտրոները: 
Բուսայուղի մյուս մասն էլ լցնել հավի վրա:Եփել ջեռոցում 1,5 ժամ , 180 °C-ի տակ:Ստուգել եփած վիճակը և եթե պատրաստ է հանել ջեռոցից:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել