Բաղադրությունը`
Բանան 2 հատ
Վանիլային էսենցիա 1 թեյի գդալ
Ջուր 1/2 բաժակ
Եգիպտացորենի օսլա 30 գրամ
Քնջութի սերմ
Փխրեցուցիչ
Այլուր 60 գրամ
Շաքարավազ 1 բաժակ
Սոդա 1/2 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը`
1.Պատրաստենք խմորը: Ալյուրին խառնել օսլան, սոդան, փխրեցուցիչը և վանիլային էսենցիան:
2.Ավելացնել ջուր, որպեսզի ստացվի հեղուկ զանգված:
3.Խոր ամանի մեջ տաքացնել կարագը: Կտրել բանաները:
4.Այժմ բանանը խորասուզել խմորի մեջը:
5.Այնպես մտցնել մեջը, որ խմորն ամբողջությամբ ծածկի բանանը:
6.Տապակել կարագի մեջ մինչև ոսկեգունելը:
7.Այժմ պատրաստենք կարամելը: Շաքարավազը լցնել թավայի մեջ և վրան լցնել կես բաժակ ջուր:
8.Եփում ենք մինչև ոսկեգունելը: Այնուհետև դնում ենք այնտեղ բանանները, իսկույն իջեցնում ենք ամանի մեջ սառը ջրով և սառուցով: Հանում ենք միջից և վրան քնջութի սերմեր շաղ տալիս:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/utem.am/photos/a.255496861245794.57116.254195044709309/717571185038357/?type=1&theater
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել