Mediamonitor.am-ը գրում է.
Գիտնականների կողմից անցկացրած մի շարք փորձերը կարող են բացատրել, թե ինչու են կարտոֆիլի չիպսերն այդքան համեղ և գրավիչ: Պարզվում է, որ պատճառը թաքնված է ճարպերի և ածխաջրերի որոշակի հարաբերակցության մեջ:
Գերմանացի հետազոտողները մի շարք փորձարկումներ են անցկացրել առնետների վրա և պարզաբանել են, որ ճարպերի և ածխաջրերի որոշակի հարաբերակցությամբ (35% ճարպեր և 65% ածխաջրեր) սնունդը կենդանիների համար ամենագրավիչն է եղել և նրանք չափից շատ են կերել այն:
Գիտնականների կարծիքով սննդի ախորժելիության որոշման հարցում հենց ճարպերի և ածխաջրերի հարաբերակցությունն է հանդես գալիս որպես հիմնական գործոն, այլ ոչ թե կալորիականությունը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել